Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Smrtonosné tempo... alebo Zabiť ich je málo! [trillian]

Nebojte sa, nejde o najnovšiu sériu filmov s podobným názvom ako tu boli už tie predtým. Smrtonosné tempo sa zrejme stalo hlavnou témou dnešného branného. Je to totiž tempo, pri ktorom umriete nudou skôr, než stihnete niekam dôjsť.
Naozaj netuším, ktorý zákon ošetruje povinnosť branných na školách. A radšej nekomentujem to, že hlavná pointa týchto cvičení, čiže všeobecná branná povinnosť, bola už dávno zrušená. Hoci mi je jasné, že v súčasnosti je najobľúbenejším športom mládeže sed v krčme, beh po pivo, poprípade, prekážkový beh gauč-chladnička-počítač, úmysel s ktorým je tento zákon ponechaný(alebo zabudnutý) sa v praxi len veľmi ťažko preukazuje.

Pre vás už sa nadychujúcich na odpoveď mám len jednu vetu: Ja nie som fajnovka. Od malička som vedená k prírode, turistike, športu, a to že žiadny nerobím je len kôli tomu, že ma žiadny nejak extrémne nebaví. Ale povedzte, dá sa považovať za branné cvičenie to, že sa so šesdesiatimi študentami bezcieľno potulujete mestom, kde tu si zastavíte pri nejakých potravinách, a potom to isté robíte v okolitých dedinách? A to navyše tempom, pri ktorom vás nohy bolia len z toho že stojíte namieste. A keď sa opovážite predbehnúť starostlivo sa vlečúce profesorky, ste vrátený naspäť do stáda s hrozbou desiatich kilometrov naviac. Veď  tou rýchlosťou by sa tých desať kilákov dalo spraviť asi za týždeň. Naviac vás majú pod palcom profesori, ktorý by vás aj uprostred Sahary nechali len tak, keby mali možnosť ísť na pivo.

Kebyže aspoň niekto vybral zaujímavejšiu trasu. Žijem v tomto meste celý život a v okolí poznám takmer každý líščí chodník a nieto tie asfaltky po ktorých nás ťahajú. Viem si predstaviť napríklad túru, dá sa iísť na Klapu aj Vtáčnik a to bez toho, že by ste potrebovali horského vodcu. Popri tom sa dajú využiť naozaj rôzne znalosti, všetko od hľadania trasy v teréne, v mape až po tie šibnuté azimuty, ktoré nechápe ani vyškolený pracovník. Prisahám, ak mi ešte raz strčia do ruky buzolu, šmarím ju dakam do potoka. Veď tie staré socialistické haraburdy už nedostanete kúpiť ani v obchodoch pre pamätníkov.

A to že máme minimálne dvadsiatich ľudí alergikov , pre istotu ani hlbšie nerozoberám. Však najlepšia vec čo s nimi spraviť je vyhnať ich na čerstvo pokosenú lúku.

Toľko k realite na našej škole. Za sedem rokov som zažila už naozaj veľa nonsensov, takže som veľmi zvedavá čo na nás čaká zajtra. Aspoň viete prečo neznášam školu. Stále musím nadávať na ten systém.

Sťažnosti a chválospevy | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    ked sme mali my pred tyzdnom branne, mali sme 27kilometrovu turu okolo nasho krasneho hornateho mesta, a dosla som po 17 domov. zbadala som daku autobusovu zastavku, a zo 100studentov nas bolo okolo 50. ostala som len ja s kamoskou z nasej triedy, tak som ju chmatla za ruku a pekne sme sadli na bus
    "2 studentske na krizovatku, prosim!" a bolo XD
    (svalovica ma vsak neminulaT.T)
    publikované: 26.05.2008 18:44:31 | autor: Raven (e-mail, web, autorizovaný)
  2. jeej
    aspon daka zabava...
    publikované: 26.05.2008 19:38:36 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014